Weekend adventures

Det har varit skönt att slippa Linshu i helgen, men Rizhao var ingen höjdare. Uselt hotell, dålig mat och mindre stad än Linyi. Det bästa var vår långa promenad på stranden! Strålande sol och riktigt varmt när vi satt i lä.

Imorgon blir det massor av fix med flygbiljetter och hotell. Jag kommer åka till Malaysia en vecka innan G och det är mycket som måste ordnas. Sen slipper jag Linshu i över en månad. Halleluja!


Del 2 Shopping Qingdao


Klänningarna blev inte så bra kort, men de sitter hur fint som helst.


Silverglittrig kofta och en blå/svart skjorta.


Lila kofta och svart/blommig tunn klänning.

Allt kommer från samma grymma affär i Qingdao.

City life

Blogg.se har varit lite bråkigt med mig och jag har inte kommit in här sen igår morse. So sorry.

Igår åt vi en fruktansvärt dålig middag här på hotellet. Aspackade vuxna män och dålig mat är inget jag gillar speciellt mycket. Vi träffade dock extremt mycket expats! Mycket fler än vad vi träffat i Qingdao, kanske beror på att det här är en liten stad med få ställen att gå till.

Nu dags för frukost och promenad till stranden!


Här i min nya tröja jag köpte igår!

Rizhao

Det slutade med att vi följde med resten av gänget till Rizhao idag. En stad som visade sig vara mindre än Linyi men som ligger vid kusten. Jag träffade dock en jättetrevlig man från Sydney som jag pratade med ett tag. Sedan visade det sig att han ägde restaurangerna och barerna i hotellet. Tydligen bor det runt 1000 st expats här! Lite skillnad från Linyi där det bara bor ca 70 st.

Jag har hittat svartvinbärssaft och är sjukt glad över det.


Trio i klänningar


Dessa tre klänningar är jag väldigt sugen på just nu!
Från vänster: Dolce&Gabbana, Vanessa Bruno och Anna Sui.

Dinner plans

Just nu sitter vi och funderar på vad vi ska äta till middag. Vi hade beställt mat från restaurangen på hotellet men nu när vi väntat i 30 minuter ringer de och säger att de inte har det som vi beställt. Säger man inte det från början?

Resten av gänget har bokat bord en lördag på samma restaurang och sedan mötts av en stängd restaurang när de ska äta. Boka bord gick bra, men de kan ju inte lova att det kommer vara öppet. China China.

Kärlek från Bruka


Jag älskar BRUKA. Hur kan man inte göra det? Alla deras grejer är enkla och fantastiska. Just nu drömmer jag om Mjölkkannan och Telådan. Måste genast införskaffas när vi flyttar tillbaka till Sverige.

Funderingar

Idag är det fredag och det betyder tyvärr inte så mycket här i Linshu. G kommer troligen jobba imorgon också och jag kommer troligen plugga. Roligare än så blir det tyvärr inte här i Kina! Resten av gruppen ska kanske åka en sväng till en stad ute vid kusten som heter Rizhao. Staden är inte större än lilla Linyi som finns här, men den ligger ungefär 1 timme från Qingdao. Frågan är då varför de inte bara åker till Qingdao istället?

Snart ska jag ta mig bort från bloggläsandet och göra egen tomatsås till lunch.


Fram och tillbaka

Kvällen har bestått av diskussioner fram och tillbaka hur vi ska göra med den här Kina-vistelsen egentligen. Jag börjar känna att det snart räcker för mig. Att bo på ett hotellrum på kinesiska landsbygden med ett socialt liv som består av 7 gubbar över 50, fungerar inte så bra för mig.

Just nu lutar det åt att jag ska kolla efter ett jobb till mig någon annanstans i världen. Kanske England eller Nya Zealand. Eller så blir det hem till Stockholm igen. Men först ska jag åka till Malaysia!


Dagens drömoutfit!


Detta skulle jag gärna gå runt i just nu istället för vinterkappa och uggs. Linne Chloé, shorts 3.1 Philip Lim , kofta Donna Karan, sandalar Diane von Furstenberg, halsband Disney Couture och väska Mulberry.

Del 1 Shopping Qingdao


Ljusblå läderväska, rosetter till håret, armband, berlock i form av en tekanna och busskortsfodral där det står "I am too fat".


Två termos muggar från Starbucks! Den svarta är Gs och den vita är min.

Kläderna kommer upp lite senare eller imorgon!

Dagens planer

Ny dag, nya tag. Idag måste jag göra klart en uppgift i min ena kurs Digitala Bilder. Sedan måste jag städa, söka CSN och boka hotell i Kuala Lumpur och Beijing. Ska försöka pilla med bloggen så mycket jag hinner också!


Glömde visst..

Kvällen har bestått av mys i sängen med 7th heaven och plockmat som vi köpte med oss från Qingdao. För en stund sen började min mage kurra och jag insåg att jag knappt ätit någonting på hela dagen. Känns lite sent att hitta någonting att äta nu! Dessutom, vad skulle jag kunna äta? Lite valnötter och russin?

Nu ska jag läsa några sidor i Eclipse innan jag somnar. Nighty Night.


Vårnyheter!


Dessa två vårnyheter från Gina Tricot skulle jag gärna ha i min garderob! Skulle passa perfekt till ljusa, slitna, snortajta jeans.

Oh no

Jag tror att jag spräckte trumhinnan när jag snöt mig precis nu. Frågan är hur jag ska lösa det här? Förra gången lät jag den bara växa igen men det är tydligen inte bra enligt min läkare. Och jag som är i en by på kinesiska landsbygden!


My love: Ben & Jerry




Ben&Jerry gör världens absolut godaste glass. Men jag tycker att det är lite tråkigt att det finns så få smaker i Sverige. Kan inte vi också få Mint Chocolate Chunk, Smores och Banana Split? Det känns orättvist att USA får njuta så mycket mer av den här underbara glassen. Och här i Kina kan jag inte njuta alls.

Mornings

Började dagen med jordgubbar, valnötter och yoghurt och boken Eclipse. Att stressa på morgonen är det värsta jag vet. Hela dagen blir förstörd om man snoozar för länge, inte hinner göra iordning sig, kastar i sig frukosten och springer till bussen. Jag älskar att äta frukost i sängen och njuta på morgonen.


Drömväskor just nu!


Väskor är kärlek!

Gossip Girl

Jag gick iväg till affären för några timmar sedan och efter det blev jag helt slut i kroppen. Så resten av dagen får det bli sjukstuga här. Jag har tagit fram Gossip Girl boxen och gjort en kopp jasminté. Mysigt, men inte riktigt vad jag känner för. Vill så gärna hitta på något, men kroppen orkar inte idag.



Love love love


Denna videon tittar jag på lite då och då och jag gråter lika mycket varje gång! Det är bara så underbart med kärlek från djur, finns inget bättre.

Tuesday

Idag vaknade jag av att det stod en traktor och lät utanför fönstret.. Lovely. Planen för dagen är att mest ta det lugnt eftersom jag fortfarande inte mår helt bra, känns som att det är svårt att bli frisk i den här landet eftersom luften är så dålig. Annars ska jag plugga och orka mig bort till affären och handla.


Det syns nästan att jag är påväg att bli sjuk här..

My parents were awesome




Hittade dessa underbara bilder på My parents were awesome. Älskar gamla bilder från 50,60 och 70-talet. De är så inspirerande.

Back in Linshu

Nu är vi (tyvärr..) tillbaka i Linshu! Det har varit väldigt skönt att vara i Qingdao över helgen, trots att jag varit sjuk.

Idag tog vi en lång promenad vid havet och njöt av den  friska luften. Frisk luft är inte något vi får speciellt mycket av här i Kina så man får passa på. Annars har vi tagit det väldigt lugnt eftersom jag fortfarande inte känner mig helt bra. Mina shoppingfynd lägger jag upp imorgon!

Breathe

Sorry för dålig uppdatering men jag känner mej fortfarande inte helt bra. Men känns bättre nu än inatt! Idag på eftermiddagen gick vi ut och fick lite luft. Riktigt skönt att komma ut och andas lite men jag orkade bara en liten stund. På kvällen har G hållt några intervjuer över Skype och jag har gjort tummen upp eller ner från sängen.

Imorgon får vi se vad vi gör, det beror på hur jag mår. Kanske sängen, kanske promenad vid stranden. Sedan flyger vi tillbaka till Linyi 16.30, flighten är hela 30 min. Hinner man ens upp i luften på den korta tiden?


Detta är runt hörnet från hotellt. Mysigt här i Kina eller vad säger ni? Vid den bortre är det fullt med benrester på marken.. Hoppas det är från ett djur!

Ändrade planer

Idag skulle egentligen varit våran sista dag här i Qingdao. Men jag blev otroligt illamående igår och sov ingenting på hela natten så vi bestämde oss för att stanna till imorgon. Hotellets läkare har varit här och gett mig superpiller så nu mår jag faktiskt lite bättre. Vi ska ta en kort promenad vid stranden nu, tror att det kan vara bra när man är illamående.

Not a good idea

Idag åt vi middag på en italiensk restaurang och det var så himla gott! Bröd med massor av olivolja, pasta och italiensk glass. Otroligt efterlängtat. Efter middagen tog jag ett långt bubbelbad och sedan har vi myst i sängen med ost och popcorn framför Ghost Whisperer. Chokladpopcornen var ingen hit..


Har på mig mammas gamla linne från Dior och en kofta jag köpte idag!

Banana popcorn någon?

Efter Gs långa samtal med managern imorse så blev vi uppgraderade till en grande suite på högsta våningen. Det är väldigt fin utsikt över havet och stranden! Hotellrummet är över 80 kvm stort och vi har en micro! Äntligen får vi popcorn.

Vi ska köra popcorn-provning ikväll. Vi har köpt hem sweet and creamy, sweet and butter, chocolate och cheese. Vi skippade banana, strawberry och peach..

Frukostbuffé är så himla gott!

Trouble is a friend

Underbart, denna dagen började inte så bra. Lite efter 8 imorse blev vi väckta av housekeeping som bankade på dörren och ville in och städa. Vi ropade no thank you flera gånger men hon gick ändå in i rummet. Vilket hotell väcker upp sina gäster vid 8 på en lördag? G är nu nere och pratar med managern, som självklart inte är samma manager som igår. Och för säkerhetsskull så är HELA staffen utbytt för att det nu är helg, så ingen som vi pratade med igår är på hotellet idag.

Snart ska vi ta en taxi bort till gamla stan och titta runt lite. Blir nog en mysig dag!


Armband från Humanity, Marc Jacobs och Dogeard, Ringen är mammas gamla.

This is China

Jag lyckades få tillbaka smaksinnet och kunde njuta av oliver och fetaost. Mums vad gott det var! Tårtan de kom upp med var tyvärr inte lika god.

Imorgon ska vi ner och prata med managern då vi har hamnat i ett smoking room. Fantastiskt vad underbart det är att bo i Kina. Ingenting går någonsin som det borde göra.

Planerna för morgondagen är att kolla in gamla staden och mest strosa runt och ta det lugnt.
Vi ska försöka hitta ett tyskt bageri med goda bakverk och förhoppningsvis hitta något bra massageställe också. Inte det enklaste för när man söker på internet kommer det bara upp olika eskortfirmor.


Kanske tar vi en tur på Tsingtao brewerly också.

Marc Jacobs love

Efter några timmars shopping sitter vi nu utmattade på rummet. Executive-loungen på detta hotell är tyvärr inte alls lika bra som på de andra vi bott på. Både det röda och det vita vinet smakade jäst!

Jag hittade en underbar blus på Marc Jacobs som jag så gärna vill ha. G sa att han ville köpa den till mig, men den kostade galet mycket. Ska tänka på det tills imorgon. Åh, den var så fin..

Nu ska vi äta plockmiddag med fetaost, mozzarella, tyskt grovt bröd och salami. Tyvärr har jag tappat smaksinnet eftersom jag är så förkyld, kunde jag inte gjort det i veckan istället när vi åt äcklig mat?



Qingdao

Nu är vi äntligen incheckade och klara i Qingdao! Det har varit en lång och besvärlig resa denna gången också. Men denna gång var det av andra anledningar! Chauffören som skulle ta oss till city lämnade oss vid flygplatsen och vägrade åka längre så vi fick ta en taxi sista biten. Sen hittade inte hotellet vår reservation och vägrade ge oss ett rum. Efter mycket strul visade vi vår reservation på datorn och då blev det riktigt jobbigt för managern.. Nu ska vi få en tårta och free-laundry passes. Hmf, Kina Kina.

It's on sale




Jag tog mig en titt inne på Net-A-Porters rea och hittade dessa godbitar. Skulle gärna klicka hem allihopa! Skor från Christian Louboutin, Lanvin, Marni, Phi och YSL.

Dinnertime


Dags för middag med resten av gruppen på en nyöppnad restaurang här i lilla byn. Hoppas det finns någonting gott!

Dagens inspiration

Vi är just nu inne i en period där vi endast tittar på Ghost Whisperer och jag älskar verkligen Jennifer Love Hewitts stil. Hon ser alltid mycket kvinnlig ut med klänningar och utsläppt lockigt hår. I like.



Rekrytera

Internet har inte fungerat på hela förmiddagen så det har mest blivit läsning för mig idag. Har varit ute på en kort promenad i solen också!

Planen för dagen är att leka rekryterare åt G
. En av medarbetarna i gruppen åkte hem vid jul och bestämde sig för att inte komma tillbaka, och nu letar de efter en ny person. G är den som ansvarar för rekryteringen, men han har så mycket att göra så han har bett om min hjälp. Resten av dagen kommer jag leta efter lämpliga kandidater och maila förfrågningar.

Borde inte vara så svårt att hitta någon som vill komma till Kina och jobba med grym lön, betald resa och bostad?


Dagens drömoutfit!


T-shirt James&Marilyn, leggings Sass&Bide, cardigan Miss Selfridge, skor Ash, väska Chanel och klocka Marc Jacobs. Är sjukt sugen på den här stilen just nu!

Lao Wai = Utlänning

På min promenad idag insåg jag än en gång varför jag ogillar att bo i en kinesisk by. Gatorna var fyllda av ungdomar på cyklar som skrek utlänning efter mig, tog kort och pekade. Alla som jag mötte skrattade och vände sig om. Ibland glömmer jag att de tittar bara för att man är blond och ljushyad, och tror att jag har något i ansiktet eller så. Det är otroligt svårt att bara njuta av en promenad när alla tittar på en.

Jag hoppas hoppas hoppas att det blir så att vi kan flytta till Qingdao! Där finns frisk luft, stränder, Starbucks, Marc Jacobs och flera tusen expats. Det kommer bli bra mycket roligare här på bloggen också kan jag lova!



Bilder från när vi var i Qingdao i december.

Älskade filt


Jag älskar plädar av alla slag, mycket för att jag nästan alltid fryser oavsett om det är sommar eller vinter. Denna underbara virkade pläd från H&M Home skulle jag vilja ha på landet!

Ut och äta lunch!

Inatt sov jag fruktansvärt dåligt, så det blev sovmorgon till 11.15 idag. Snart ska jag ut och möta upp G för lunch. Det ska bli riktigt skönt med lite luft känner jag, Vi får hoppas att jag piggnar till lite då!

På eftermiddagen ska jag fixa det sista med kurserna, äntligen börjar det ordna upp sig med allt!



Ändrade planer?

Vi kanske har hittat en lösning på vårt bostadsproblem! Om vi har gjort det så kan det bli hur bra som helst. Gruppen har en maskin stående i Qingdao och just nu försöker de förhandla om vi möjligen kan flytta dit i några månader.

De behöver arbeta med maskinen och det kostar för mycket att skicka den till Linshu = perfekt läge för flytt till bättre ort. Hoppas verkligen att det här går i lås! I sånna fall kommer vi att åka till Qingdao på fredagmorgon och kolla läget och vara där över helgen.

Dagens drömoutfit!


Äntligen verkar det som att börjar bli vår här i Kina! På bara några dagar har det blivit mycket varmare. Detta skulle jag vilja ha på mig idag. Klocka Hermés, jeans Current/Elliot, blus Tucker, armband Cartier, skor Brian Atwood, halsband Juicy Couture och väska Kooba.

Meiji Meltykiss

När vi var i Linyi i helgen så köpte vi med oss massor av choklad, pastasås, senap och andra västerländska nödvändigheter. Då hittade vi också en underbart god choklad. Meiji Meltykiss, som är små chokladkuber från Japan. Det är helt klart den godaste choklad jag någonsin ätit. Fiinns de i Sverige?!


Planen för dagen

Det är riktigt lyhört här på hotellet, så idag vaknade jag mycket tidigare än vad jag hade tänkt mig av att någon slängde i dörrar. Underbart sätt att vakna. Jag sover så dåligt på nätterna så när G har gått till jobbet har jag någon timme helig sömn, älskar att vakna av mig själv och slippa ha väckarklocka.

Planen för dagen är att bestämma slutgiltligt vilka kurser jag ska läsa nu i vår och sedan söka CSN. Annars så blir det stipendiesökning och fix med mina collage. Borde nog packa upp sista resväskan också.


Underbar kofta


Om jag var i Sverige just nu skulle jag garanterat köpa den här koftan från Gina Tricot i både vitt och aprikos. Den aprikosfärgade är helt underbart fin!

Bird Park

Jag har hittat två utflykter som vi garanterat kommer göra när vi är i Kuala Lumpur. Genting Highlands och Bird Park. I fågelparken har de världens största "free-flight walk-in aviary" och i parken finns det över 2000 fåglar. Genting Highlands är asiens mini-Las Vegas med shopping, casinon och nöjespark. Kommer bli sjukt kul!


Längtar!

Nu är det bara 22 dagar kvar tills vi åker till Malaysia! Åh, det kommer bli så underbart. Stränder, sol, Starbucks och shopping. Lovely.

 

Och sen när vi kommer tillbaka så behöver vi bara vara i Linshu i 5 dagar och sedan åker vi till Beijing och Xian med mina föräldrar. Februari blir verkligen en helt fantastiskt bra månad!

Nu dags för mataffären. Måste hitta någonting som jag kan äta..


Distansstudier

Internet har strulat hela dagen så jag har passat på att städa en hel del. Det blir väldigt fort rörigt när man bor på ett hotellrum! Jag hoppas verkligen att vi får flytta härifrån snart. Även fast det inte ser så ljust ut på den punkten.

Planen för resten av dagen är att gå till posten och sedan fixa med alla mina distanskurser. Det är mer komplicerat att läsa från Kina är vad jag trodde. Hur ska jag lyckats få hit alla kursböcker?! I Australien kunde jag låna alla böcker på biblioteket, men här finns det inte ens engelska böcker att köpa.

Spooky

Söndagskvällen har varit ganska tråkig för min del. G hade ett möte med sin chef på nästan två timmar och sedan satt han och höll i intervjuer över Skype nästan lika länge. Men lite mys framför Ghost Whisperer har vi hunnit med. Och självklart blev jag jätterädd så nu måste vi läsa lite innan vi sover.


Dagens drömoutfit!


Hårnålar Marc Jacobs, sjal Missoni, klänning Alice + Olivia, skor Chloé, parfym Vera Wang, halsband Monica Vinader, klocka Bulova och väska Judith Leiber.

Väskan är den som Carrie hade på bröllopet i Sex & the City filmen. Jag älskar Judith Leibers fantastiska väskor!

Lovely

Idag har vi varit inne i Linyi några timmar. Köpte 2 spel och lite västerländsk mat. Pastasås, senap och olika chokladsaker. Lunch åt vi självklart på Pizza Hut! Massor av ost, glass och ice cappuccino. Precis vad vi ville ha.

Nu ska G iväg och ha ett viktigt möte med chefen.


Dreams of summer


Dessa två underbara skapelser är jag väldigt sugen på just nu. Byxdress från Alexander Wang och klänning från Paul&Joe Sister.

Ohh

Idag är en lycklig dag, för idag åt vi McDonalds till middag. Ni förstår inte hur otroligt gott det är att äntligen äta någonting som inte är ris ris med äggröra. Första goda måltiden sedan Shanghai! Fantastiskt.

Nu dags för filmmys!

Planer för nästa helg

Igår bestämde vi att vi ska åka iväg till Qufu nästa helg. Jag tror att nästan alla från gruppen kommer att följa med. Qufu är Konfucius födelsestad och den enda riktiga sevärdheten här i Shandong provinsen. Det ska bli kul att komma iväg och bo lite trevligt och äta god mat!

Idag är G på jobbet och jobbar igen lite tid, så att vi kan resa mera. Jag ska följa med honom till kontoret efter lunch och sitta och skriva hade jag tänkt.


Budgetfynd!


Linne Abercrombie, kofta Forever21, jeans Hollister, halsband Forever21, armband Lucky Brand, väska Forever21 och skor Charlotte Russe.

Me, myself and I

Denna dag har gått upp på att försöka komma på vad jag egentligen ska syssla med här hela våren. Först och främst ska vi resa så mycket som det bara går. Resor till Malaysia, Beijing och Xian är redan inbokade. Planer finns för Seol, Tokyo och Nya Zealand med en liten avstickare till Aussie.

Utöver resorna ska jag läsa engelska, journalistik och fotografi på distans. Det jag kom på idag var att jag också ska försöka skriva en bok! Jag har länge tänkt att jag ska göra det och nu känns som ett bra tillfälle. Varför inte liksom?



Nu dags för en dusch, snart kommer G hem och då ska hela gänget ut och äta!

Starbucks Icecream!


Starbucks har kommit med 4 nya glassorter! Jag älskar Starbucks och jag älskar glass, hur gott borde inte det här vara då? Önskar att vi hade det här i Kina! (Här finns knappt glass överhuvudtaget..)

Mocha Frappuccino med choklad-och kaffeglass är nog himmelskt god!

Internetstrul

Internet har inte fungerat på hotellet på hela förmiddagen. Vilket faktiskt har varit ganska skönt! Jag har legat i sängen och läst en bok istället. Bestämde mig för att börja läsa Stella & Sebastian istället för Eclipse.

Snart dags att laga lunch. Blir nog äggröra med någonting. Ägg är i princip det enda proteinet vi äter här. Det blir mest potatis, broccoli och ris. Saknar att äta varierat och gott!


Och med gott och varierat menar jag tacos, hamburgare och feta pastasåser!

Dagens drömoutfit!


Åh, det här vill jag ha på mig idag! Skor Frye, väska Mulberry, halsduk Topshop, klocka Michael Kors, strumpor Toast, skjorta American Eagle och jeans General Pants.

In the market


Såhär ser gången med SOJA ut i vår supermarket. Kineserna är bra konstiga som behöver 100-tals olika sojasorter. Det är soja med olika smak, olika starka, med chili osv. Är detta verkligen nödvändigt?! Soja är ju faktiskt bara soja.

Koftor!


Hur fint är det inte med långa, gråa koftor? I love it. Dessa kommer från Donna Karan och 3.1 Philip Lim.

Decisions

Jag har precis läst ut New Moon (som var sjukt bra) och ska nu börja på en ny bok. Har väldigt svårt att bestämma mej om det ska bli Eclipse som är fortsättningen i Twilightserien eller chiclit-boken Stella och Sebastian. Tycker inte Eclipse verkar lika bra som New Moon. Någon som läst den och vet om den är bra?

Nu är det dags för lunch. Vildris och äggröra.


Fina fynd från H&M!


Allt kommer från H&M.

Time for a walk

Nu har G kommit hem från jobbet och det är dags för oss att ta en liten promenad i kylan. Blir nog en extra sväng till mataffären också. Även fast jag ogillar att gå in där eftersom de tittar mer i mataffären än ute på gatan av någon konstig anledning.

Vårens filmer



Det kommer bli en riktigt bra bio-vår! Jag ser särskilt fram emot Dear John och Valentine's Day! Några av dessa filmer går dock redan på bio i USA, om man har vägarna förbi där.

Malaysia here we come

Planeringen för Malaysia-resan fortsätter idag med bokning av fler hotell och flygbiljetter. Tur att jag gillar att planera! Vi kommer bo första natten på ett hotell på flygplatsen, sedan blir det 6 nätter på Langkawi och sedan 4 nätter i Kuala Lumpur. Kommer bli underbart att åka iväg och få lite sol. Annars sitter jag och gör lite fler collage, ni kommer garanterat att få se många här på bloggen i fortsättningen.


På terrassen på hotellet i Shanghai.

Dagens drömoutfit!


Jag skulle gärna ha det här på mig en dag på stan! Halsband Dogeared, klocka Adidas, parfym Dior, väska Miu Miu, skor Oscar de la Renta, jeans J Brand, topp Catherine Melandrino och solglasögon Ray Ban.

Hotell troligen klart!

Äntligen har vi hittat ett hotell vi tycker om i Malaysia! Det har varit ett evighetsarbete att kolla på olika resorter och öar och hotell. Nu har vi bestämt oss för ön Langkawi som ligger ca 45 min med flyg från Kuala Lumpur. Där kommer vi bo på ett hotell som heter Villa Molek. Det är ett mindre hotell som består av 12 rum i 6 villor. Vi valde mellan Villa Molek och ett hostel som skulle kosta oss 800 kr för 6 nätter. Men efter lite diskussion insåg vi att boendet ändå betyder ganska mycket för oss och valde det finare. Nu väntar vi bara på ett mail från ägaren av hotellet och imorgon ska allt vara klart!

Då är det bara hotell i Kuala Lumpur i 4 nätter och flygbiljetterna till Langkawi som behöver fixas. Första natten kommer vi bo på flygplatsen och ta flyget 7.30 till Langkawi.


Vad tycker ni?

Jag funderar på om jag ska köra på mer mode i bloggen. Älskar att göra collage och funderar på att lägga upp ett per dag eller fler. Jag älskar själv att kolla på olika collage i bloggar, gillar ni mina och vill att jag ska lägga upp fler?

Abercrombie topp 5


Allt kommer från Abercrombie & Fitch

Plans

Började morgonen med att vakna pigg och utvilad klockan 9.30, inte ofta jag vaknar innan klockan ringer! Planen för dagen är att skicka iväg lite mail, fixa med universitetskurserna och boka våra hotell i Malaysia. Vi kommer troligen att hamna i Penang som ligger ca 4,5 timmar från Kuala Lumpur och jag är riktigt sugen på Hard Rock Hotel som ligger där.


Stranden Batu Ferringhi i Penang.

Dinner on the town

Idag åt vi middag ute här i Linshu. Inte ofta vi gör det eftersom det inte finns så mycket att välja på! Men nu har vi fått en restaurangs meny översatt till engelska, så nu vet vi iallafall vad vi beställer. Jag ogillar verkligen att äta ute  här eftersom det är så otroligt smutsigt överallt. Jag har iallafall sluppit magsjuka, nästan alla de andra har varit sjuka.

Dagens drömoutfit!


Tröja Wildfox, jeans Seven, ballerinas Christian Louboutin, klocka Marc Jacobs, armband Dogeared, väska Alexander Wang och parfym Benefit. I like.

Back to normal

Sorry för dålig uppdatering under helgen, har haft andra saker att tänka på! Igår hade vi en riktig mysdag med lunch i Linyi och sedan tittade vi på Marley & Me. Det var den enda lediga dagen för G på hela förra veckan.

Idag är det back to normal igen. Vilket för mig betyder att jag ska städa lite, tvätta lite och sedan kolla på jobb och andra möjligheter för mig här i Kina. Om det inte är för kallt ute så ska jag nog ta med mig kameran på en liten promenad i Linshu.



Fun times

Nu är vi tillbaka efter några timmar i Linyi. Lunchen blev på Pizza Hut eftersom vi var så otroligt pizzasugna, det är också den enda restaurangen med meny på engelska. Vi köpte ett Monopol China Edition och ett disneypussel! Att kolla på leksakerna är alltid det roligaste med att gå på stan.


Mmmm.. pepperonipizza med stuffed crust. Kan inte bli bättre.

Mmmm.. söndag!

Äntligen är det söndag och G är ledig! Planen för dagen är att åka in till Linyi och få massage och äta pizza. Vi har inte varit inne i Linyi mer än två gånger så vi hoppas på att hitta några roliga affärer och några restauranger. Hoppas kan man iallafall alltid göra, staden har ju över 3 miljoner invånare.

It's a must

Jag trodde att det stora problemet med vår lilla februari-resa var att få flygbiljetterna till Kuala Lumpur, men oj vad fel jag hade. Det är att hitta boende under det kinesiska nyåret som är det stora problemet!

Jag har hittat två öar som jag gärna skulle åka till, Pangkor och Langkawi. Båda ligger några timmar från Kuala Lumpur och på den sidan av landet som inte har regnperiod just nu.

På Pangkor Island finns det över 50 hotell och ALLA är fullbokade. Det är inte ens ett skämt, utan alla är verkligen fullbokade. På Langkawi finns det över 100 hotell och det finns rum på 10 utav dessa. Och då är det Four Seasons, Shangri-La och andra lyxresorter. Oh, what to do?


Canopy walking i regnskogen är ett MÅSTE! Fasen vad coolt.

Monki x2


Hur fina är inte de här två tröjorna från Monki? Jag älskar Monki. Otroligt fina kläder till grymma priser. I like.

Helg som vilken annan

Nu är det helg, första helgen i Kina som vi inte reser bort eller gör något speciellt. Eftersom G är på jobbet så känns det inte riktigt som lördag. Jag ville ta en liten sovmorgon så jag följer med till kontoret efter lunch istället. Dessutom har de valt att stänga av värmen på kontoret idag så det blir nog varmare efter 12.

Nu ska jag njuta av min yoghurt och titta på Daddy's Girls.


God Natt!

Nu ska vi snart gå och lägga oss. Vi har haft 7th heaven (ni vet serien som gick på 1990-talet) maraton hela kvällen och ätit risnudlar med pesto. Höjdpunkten på kvällen var nog när G fick en komplimang av en av gubbarna att han hade en snygg överkropp. Bästa skrattet denna veckan!

Imorgon ska vi åka till jobbet båda två eftersom G måste jobba över. Saturday at the office then.


Finally!

ÄNTLIGEN! Våra biljetter till Kuala Lumpur är nu bokade, betalade och bekräftade. Började nästan tro att resan aldrig skulle bli av.

Vi åker från Linshu tisdagen den 9/2 och kommer tillbaka söndagen den 21/2. Totalt blir det 10 dagar i Malaysia. Oh, det kommer bli underbart.


Börjar bli riktigt trött på att sitta i sängen. Är det för mycket begärt att få ett hotellrum med en fotölj eller soffa?

Oh oh oh

Vi kanske äntligen har fått en lösning på våra problem med flygbiljetter. Jag har försökt boka olika biljetter hela dagen utan att lyckats speciellt bra. När jag tillslut lyckades med några biljetter så ville de inte ta emot mitt kreditkort! Otroligt frustrerande. Men jag har sagt till G att ringa flygbolaget så förhoppningsvis så löser det sig snart.

Troligen blir det Kuala Lumpur/Malaysia 10/2 till 21/2. Vi kommer vara 10 hela dagar i Malaysia!



Utflykter till djungeln, sol, bad och shopping. Oh yeah.

It's all about the nuts

Börjar morgonen med yoghurt, valnötter och Daddy's Girls på MTV. Jag älskar att man kan streama alla program från mtv.com, det är en räddning här borta.

Planen för dagen är att komma igång och göra lite skrivövningar samt läsa ut New Moon så att jag kan börja på nästa del! Ska även ta en långpromenad ute i kylan hade jag tänkt.


Not again

Det går verkligen inte bra för oss att boka flygbiljetter. Nu har vi försökt boka våra biljetter till Malysia massor av gånger, men sidan vill inte fungera. När vi äntligen kom igenom så stod det att det var slutsålt.

Jag tror inte jag orkar hålla på med det här längre. Har lagt oändligt många timmar på att leta reda på flyg och försökt boka.

Idag hatar jag verkligen Kina, varför fungerar aldrig någonting som det ska i det här landet?

Ett viktigt ämne

Vill bara uppmärksamma om ett väldigt viktigt inlägg som landsvägscyklist har på sin blogg. Klicka in och försök hjälpa till i kampen ni också. För varje person som agerar händer någonting i rätt riktning.

http://elitecyclist.blogg.se/2010/january/en-sang-for-alla-dem-som-vagar-dromma-och-hal.html

It's decided

Nu har jag äntligen bestämt mig för vart vi ska åka. Det blir Malaysia och vi flyger från Beijing till Kuala Lumpur och blir borta i 10 dagar. Kommer bli så skönt med lite värme.

Jag känner dock att det är lite kort med bara 10 dagar och funderar på om jag ska åka en vecka tidigare. Eller ta en sväng till Thailand och hälsa på min farmor som bor där över vintern.


Resplaner

Vi har stora problem när vi ska boka resor här från Kina. Det finns bara en sida på internet som är på engelska som man kan köpa flygbiljetter på, och den sidan fungerar inte så bra. Vår första plan var att åka till Filippinerna över det kinesiska nyåret, men sidan har strulat och nu är biljetterna slutsålda. Så vi har fått leta reda på andra resmål!

Vi har lyckats komma fram till dessa alternativ:
  • Japan och då framförallt Tokyo
  • Seattle med bilning till San Francisco
  • Malaysia, flyg till Kuala Lumpur och sedan sol och bad och en tur till Singapore (kanske Borneo också)

Malaysia ligger ganska bra till då det är världens billigaste land att semestra i. Japan är istället världens dyraste land.

Plans for the future

Jag börjar allvarligt överväga att ta ett jobb någonstans i Kina/Asien. Har kollat på aupair jobb i Nya Zealand och större städer i Kina och har redan fått ett erbjudande om att vara aupair hos en familj utanför Shanghai. Tror faktiskt inte att jag orkar vara i den här lilla kinesiska byn så länge till. Det känns som att jag slösar bort min tid.


"The City" här i vår by.


Valentine's Day!

Åh, denna filmen längtar jag massor till! Den verkar helt underbart söt. Min all-time favourite är med: Julia Roberts. Alla filmer som hon är med i blir automatiskt bra.


Barnen i Kina

En sak som är roligt med Kina är alla söta små barn som springer runt överallt. De kinesiska barnen är verkligen otroligt söta! Och ofta väldigt lustigt klädda. Jackor som träs på bakochfram och sedan knyts i ryggen, byxor som öppen rumpa (så att de kan sätta sig ner och kissa på gatan) och otroligt långa dunjackor.

Det roligaste är byxorna med öppen rumpa, det ser så roligt ut när de sitter ner och kissar på gatan med byxor på. Kanske skulle bli en hit i Sverige?




Massa strul

Jag försöker köpa våra flygbiljetter till Filippinerna men sidan slutar att fungera hela tiden. Fruktansvärt frustrerande! De biljetterna som jag först hittade verkar slutsålda och nu när jag försöker hitta andra så slutar sidan fungera varenda gång jag hittar någonting bra. Det kanske inte är meningen att vi ska åka?

Sunshine

Det är -9 grader i Linshu idag, kallaste dagen på länge. Jag ska nog ändå ta på mig mina fleecetröjor och ta en promenad. Måste bara förbereda mig mentalt så att jag orkar med att vara utanför dörren. Jag skulle verkligen vara en usel kändis, klarar verkligen inte av när människor stirrar på mig hela tiden.

Jag förstår inte riktigt vad som är så intressant?!



Shoppingfynd från Shanghai


Låtsas-glasögon, röda Wayfarers, skinnhandskar och svart skinnväska.

Aprikosfärgad kofta från Uniqlo, jeans från True Religion och Diesel.

Christian Louboutin skor.

Flats från Tory Burch och svarta Converse.

Några saker kommer från kopiemarknaden, de flesta kommer inte därifrån.

I made a promise

Jag hade lovat mig själv att inte titta på säsong 5 av The Hills. För hur kan det vara bra när Lauren har slutat och Kristin-jävla-Cavalleri är med istället? Men idag surfade jag in på MTV.com och råkade klicka upp ett avsnitt och nu är jag fast. Jag älskar Heidi Montag, det bara är så.



Jag menar hur underbart är inte det här?

Taxi á la China

Att åka taxi i Kina är nästintill livsfarligt, man vet aldrig vad som kommer hända när man åker iväg med en taxi här. Traktorer, mopeder, cyklar och folk som går på motorvägen samsas med oändligt mycket bilar och lasbilar (ofta fyllda med folk på flaket). Väldigt få chaufförer kan engelska och det gör situationen väldigt komplicerad ibland.

I förrgår hade vi en sån där äckligt vidrig taxiupplevelse. På vägen till Linshu är det mest skogsväg eller grusväg, trots det gasar chauffören tills han kör mer än 120 km/h. Jag fick panik och vi försökte få chauffören, som inte kan engelska, att förstå att vi ville att han skulle köra långsammare. Tillslut skrattade han och sänkte farten ytterst lite. Samtidigt som han kör, pratar han både i mobiltelefon och röker utan att ta ner rutan. Det var en fantastisk upplevelse.

Resan från flygplatsen tog ca 45-50 min, en resa som normalt tar 1h20min..

God Morgon!

Jag har haft en bra start på morgonen med frukost i sängen samtidigt som jag kikat runt på olika bloggar. Jag startar nästan varje dag med att kolla igenom alla bloggar som jag brukar läsa. Eftersom det är dag i Sverige när det är natt här i Kina så har jag många inlägg att läsa, passar perfekt att göra det till frukosten.

Planen för dagen är att boka flyget till Manila och kolla upp vilken ö vi vill bo på. Och idag måste jag verkligen bestämma vilka distanskurser jag ska läsa i vår!



Längtar till vår nästa semester!

Filippinerna!

Nu har vi suttit flera timmar framför datorn och letat flyg, resmål och olika resorts. Det är nu till 99 % säkert att vi åker till Filippinerna i 9 dagar i Februari. Vi försöker hitta en resort som ligger långt bort från de turistiga stränderna och bara njuta av sol och bad. Det kommer bli helt underbart!

Troligen flyger vi till Shanghai torsdagen den 11/2 på kvällen och sedan vidare till Filippinerna fredag kväll/eftermiddag, tillbaka till Linshu blir troligen söndagen den 21/2. Flyget skall bokas imorgon!


Oh no, not again

Jag håller nästan på att få en panikattack, såg precis att Marc Jacobs har FYRA butiker i Shanghai. Och hur många har jag varit inne i under helgen?! INGEN! Visste inte att Marc Jacobs/Marc by Marc Jacobs fanns i Shanghai. Jag älskar Marc by Marc Jacobs! Åh, om jag bara visste om det här igår.

Jag får klara mig tills vi åker till Shanghai i Februari. Vi kommer åka till Filippinerna från Shanghai Pudong och då kommer vi att ha 1-2 dagar i Shanghai i anslutning till flygen. Då kommer jag shoppa shoppa shoppa massor av fina Marc-saker!

Oh, the love.



Dags för vaxning?


Reklam där det står Ministry of Waxing. Älskar den!

Missade Tussauds Shanghai!

Sista dagen i Shanghai, precis innan vi skulle åka till flygplatsen, gick vi förbi en monter som gjorde reklam för Madame Tussauds i Shanghai. Vi visste inte att de hade Madame Tussauds i Kina så vi blev lite irriterade när vi insåg att vi hade missat någonting! Det finns nämligen inte så mycket att titta på i Shanghai utan man blir väldigt glad om man hittar något museum eller liknande. Staden är mest fokuserad på shopping och party.

När vi åker till Shanghai i maj ska vi se till att inte missa det här!


Only in China

Ibland vet jag inte riktigt vad jag ska säga om det här landet och dess invånare. De kan vara otroligt gulliga och vänliga, men plötsligt så händer någonting och man inser att de egentligen inte är riktigt kloka.

Idag på morgonen, ungefär 5 min efter att G gått till jobbet, började vår telefon ringa nonstop. Jag hade tänkt sova någon timme till så efter att det ringt 8-10 min så drog jag ur sladden. Någon minut senare kommer någon istället och knackar på dörren, då är det en engelskalärare från skolan som har fått i uppdrag att hämta mig för min första jobbdag?! Ingen har hört av sig till mig från skolan sedan vårt möte förra veckan och vi har inte bestämt någonting om hur jobbet kommer se ut eller om det ens kommer bli någonting.

Det sista som vi sa till skolan var att vi skulle åka till Shanghai över helgen och sedan höra av oss så får vi se hur vi gör. Förstår inte riktigt hur det får det till "hämta Viktoria tidigt tidigt måndag morgon, helst utan att ringa dagen innan och förvarna".

Jag blir inte riktigt klok på det här landet.

Back in the hood

Nu är vi tillbaka i trygga lilla Linshu. Idag har vi varit ute på stan och shoppat sjukt mycket bra saker. Flera par skor och många många jeans.. Snart dags för sängen för oss, men först te och film.

Mmm.. peanutbutter cups!

Efter lite vila på rummet med New Moon så tog vi en till shoppingtur. Hamnade på Hershey's och köpte Reese's peanutbutter cups. Tog även en tur på Marks and Spencer och köpte pastasås, pesto, chips utan glutamat och dressing. Nödvändigheter som inte finns ute hos oss i hooden. En del kläder och skor fick också följa med.

Nu är det dags för jacuzzi och sedan en milkshake från Carl's JR samt en frappe från buckan. Inte så synd om oss idag heller faktiskt.

Vad tycker ni om mina nyinköpta glasögon med vanligt glas?

Shopping Shopping!

På förmiddagen idag så var vi på Akvariet i Pudong. Det var riktigt fint! Massor av söta fischisar.

Eftermiddagen blev endast massor av shopping! Så nu sitter vi helt utmattade i loungen och dricker varm choklad. Jag har blåsor på tårna för att vi har gått så mycket.

New Moon

Vi har precis kommit upp från jacuzzin och ska snart sätta på vår nya fina piratkopia av New Moon. Har varit och hämtat läsk i loungen och ska mysa i den stora fluffiga hotell-sängen. Det är inte synd om oss idag.

Imorgon blir det Asiens största Aquarium och middag i Pudong. Kanske en sväng förbi en kopiemarknad också, G är väldigt sugen på det..


Uppe på terrassen som går runt poolområdet.

Barbiebutiken!

Idag var vi inne i Barbie Flagship Store. Helt underbar butik! 6 våningar med dockor, kläder, smycken och godis. Köpte en liten present till min syster och sen köpte vi Jelly Beans. Barnen hade modevisning på en Runway i caféet när vi var där. De var utklädda till barbiedockor/prinsessor i rosa kläder. Otroligt sött!

Jag hittade en jättesöt kofta som jag tänkte testa, tills jag såg prislappen som var på 16 000 kr, tydligen var det Barbie Couture jag lyckats hitta. Alla andra kläder kostade under 500 kr.




Bröllopsklänning designad Vera Wang för Barbie.

Day 1 Shanghai

Vi är tyvärr inte alls lika imponerade av Shanghai som vi var av Beijing. Det är många saker som är röriga och det är sjukt mycket folk överallt. Kanske beror det på att många är lediga denna helg?

Idag har vi promenerat runt hela dagen och gått i affärer. Hittade några fina saker som jag ska visa upp sen! Just nu sitter vi i club loungen och dricker afternoon tea, efter detta ska vi ner till The Bund och kolla på skyskraporna i Pudong.


Bloggar i loungen i min nya aprikosfärgade kofta från Uniqlo.

God Morgon 2010!

Stralande sol utanfor fonstret och planen for dagen ar Shanghai Museum och shopping i Franska kvarteren. Vi har haft mycket strul med hotellet sa det ar skont att komma harifran ett tag. Dator kan bara anvandas i loungen darav inga prickar...


RSS 2.0