Fram och tillbaka

Kvällen har bestått av diskussioner fram och tillbaka hur vi ska göra med den här Kina-vistelsen egentligen. Jag börjar känna att det snart räcker för mig. Att bo på ett hotellrum på kinesiska landsbygden med ett socialt liv som består av 7 gubbar över 50, fungerar inte så bra för mig.

Just nu lutar det åt att jag ska kolla efter ett jobb till mig någon annanstans i världen. Kanske England eller Nya Zealand. Eller så blir det hem till Stockholm igen. Men först ska jag åka till Malaysia!


Kommentarer
Postat av: MILEY

Sv: hihi tack så mycket :D I love them!

2010-01-28 @ 18:11:33
URL: http://mileyo.blogg.se/
Postat av: Juliaclara

SV:Viktoria: Det tycke rjag med faktiskt:)!

2010-01-28 @ 18:42:35
URL: http://juliaclaras.devote.se
Postat av: c

haha tycker jag inte? :O

2010-01-28 @ 19:01:48
URL: http://redandblack.se
Postat av: Lillasyzter

regnjackór på marimekko? det måste jag kolla upp!

2010-01-29 @ 00:17:15
URL: http://lillsiz.blogg.se/
Postat av: Annieverse

Oj då, ja, det låter inte som den ultimata tillvaron, precis.

Jag har bott i Bombay ett halvt år. Innan dess bodde jag i Tyskland i två år, och innan dess i Seoul (Sydkorea) i fyra år. Det första halvåret i Seoul var jättejobbigt, men när jag väl acklimatiserat mig lite och alla praktiska vardagslivs-detaljer funkade så började jag tycka att det var riktigt kul. Jag kunde spänna av och ägna mig åt att upptäcka och utforska. Det finns nog ingen patentlösning. Mitt tips är att se till att vardagen fungerar, och att sedan ha i minnet att de flesta människor vill en väl. MEN att de kanske visar sin välvilja på ett sätt som är naturligt för dem, men jättekonstigt för dig. Vad vi här hemma tycker är ”god ton” kan vissa asiater tycka är rent åt helvete ouppfostrat och omänskligt.

När det gäller människor som stirrar – man vänjer sig. Ju säkrare du känner dig på dig själv och på ditt nya liv i Kina, desto mindre kommer du att beröras av detta. Jag tror det har att göra med de ”vibbar” man sänder ut till sin omgivning – det kanske låter helflummigt, men det funkar faktiskt

2010-01-29 @ 05:13:17
URL: http://annieverse.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0