Dinner in Beijing

 
Vi har haft en lugn och skön dag på stan och konstdistriktet 798. Köpt piratkopierade filmer en masse. Nu iväg till middag!


Inspiration!




Inspiration från underbara lookbook.nu. Dessa bilder kommer från världens finaste land Nya Zealand.

Summer Palace

Jag blir helt utmattad på semester, ingen vila här inte. Känns som vi har varit borta i flera veckor redan.

Idag blev det Summer Palace och några timmar på Silk Market. Mamma och pappa är alldeles för veka när det gäller prutning, de vill betala mer för att kinesflickorna är så söta. Men det blev en hel del fina fynd!


Trött trött trött, men i ny skjal!

Lovely day

Underbar dag här i Beijing! Pappa och jag tog en lång-lång-lång promenad på stan och hann med både affärer och Himmelska Fridens Torg. Nu har jag riktigt ont i benen..

Kvällen började vi i jacuzzin på hotellet, sedan lite vin och snacks i loungen och sist middag på en kinesisk restaurang. Mycket trevligt att familjen äntligen är här!

Starbucks cravings

Nu har jag äntligen kommit till Beijing igen! Ingen snö och runt 10 grader i luften. Nice. Jag ska nog ta en runda på stan innan mamma och pappa kommer från flygplatsen. Längtar efter någonting sött från Starbucks.


Dagens drömoutfit!


Det här skulle vara perfekt att ha på sig en vårkväll i New York eller någon annan underbar storstad. Ge mig vår nu! Halsband Juicy Couture, shorts 3.1 Philip Lim, topp Rebecca Taylor, skor Carven och väska YSL.

Syster yster bloggar också!

Min syster kommer inom kort att börja blogga för Cosmopolitan! Hon har precis flyttat till Melbourne för att plugga på Australiens bästa journalistutbildning.

Gå in och läs hennes blogg http://www.cosmopolitan.se/blog/thirtyseven-degrees



Woho

Sista dagen innan mamma och pappa kommer hit till Kina! Jag måste packa och städa, men tyvärr också plugga ganska mycket. En uppgift som jag har dragit mig för att göra måste lämnas in idag. Tur att jag arbetar bäst under stress.


Jag saknar semestern!

Carl's JR


Jag älskar verkligen den här reklamen som Carl's JR kör med. Sjukt goda hambugare som nästan är i klass med In'n'Out. Nästan iallafall.

Sjukstuga

Idag har vi sjukstuga här hemma. Vi hittade de magiska pillrena från förra gången G var sjuk så nu mår han bättre. Resten av dagen blir det tittande på The Secret och 7th heaven. Ganska mysigt.

Jag känner mig hyfsat bra hitills så vi hoppas på att jag kan hålla mig frisk!


Dagens drömoutfit!


Någonting positivt här i Kina är iallafall att våren har börjat komma! Det är runt 10 grader ute och solen värmer riktigt ordentligt. Snart kan jag ha på mig såna här fina kläder! Tröja Lanvin , jeans J Brand, linne TopShop, halsband Forever 21, skor Repetto och väska Marc Jacobs.

Sicko

G har gått och blivit magsjuk igen. Hoppas hoppas hoppas att han inte smittar mig. Han har varit magsjuk 2-3 gånger hitills och jag har varit sjuk 4-5 gånger. Jag har dock inte varit magsjuk.

Jag tror inte att vi mår så bra av att bo i Kina.

Snart så

Jag hade verkligen glömt bort hur mycket jag ogillar Kina. Vi hade det så fantastiskt underbart i Malaysia att  allt annat bara försvann från min hjärna.

Jag tror faktiskt att min vistelse här i Kina snart är slut. Vi har nu varit här i 3 månader och vi bor fortfarande på samma dåliga hotell och ingenting verkar förändras. Snart får det vara bra.



Åh, vad härligt det var på Langkawi!

Brännskador?

Sista dagen i Singapore låg vi vid poolen någon timme mitt på dagen och jäklar vad jag brände mig. Familjen hade sagt att vi såg lite bleka ut så jag tänkte att nu jäklar ska vi pressa. Resultatet är att jag nu 3 dagar efteråt fortfarande är knallröd och har fått blåsor på hela bröstet. Det ser ut som en brännskada. Charmigt.


Back in da hood

Jag bestämde mig för att åka tillbaka till Linshu iallafall. Kommer vara här i 4 dagar och sedan åker jag tillbaka till Beijing, för då kommer mamma och pappa! Då blir det en tripp till Xian.

I veckan ska jag bara ta det lugnt och plugga och skriva lite.


All alone

Nu är jag ensam i Beijing.. Och det känns inte helt kul. Vet inte riktigt varför jag är här. Försökte desperat få en biljett till samma flight som G, men då var det försent och gaten vad stängd.

Ska nu ta ett bad och se om det känns bättre då.

Sista dagen KL

Sista dagen i Kuala Lumpur och värmen för den här gången. Idag blir det Petronas Towers och shopping. Troligen tar vi en bio ikväll. Och garanterat lite häng vid poolen.

Kom alla mina små kycklingar

Idag blev det shopping och KL Bird Park. Fågelparken var trevlig, höjdpunkten var när vi gosade med söta kycklingar.

Nu på kvällen passade vi på att gå på bio igen, Valentine's Day. Riktigt söt film! Att gå på bio här i KL kostar 25 kronor. Avatar i 3D kostade hela 30 kr. Såna priser skulle vi ha i Sverige.



Hot hot hot

Tiden går fort när man är på semester. Bara 2 dagar kvar i värmen, sedan blir det Beijing i 3 veckor för min del. Familjen kommer äntligen och hälsar på!

Idag tänkte vi åka upp i Petronas Towers och gå in i Kuala Lumpur Bird Park. Sedan blir det nog lite shopping också.


Avatar

Åh, Avatar var jättebra! Men den var lite för lång och krigsscenen i slutet var lite onödigt lång..

Asiater är bra konstiga. Säkert 10 stycken svarade i telefon under filmen och pratade i flera minuter, och flera familjer hade med sig spädbarn och barn under 3 år. Bakom ryggen på mig stod en kvinna och ammade och pratade i mobiltelefon. Jag förstår mig inte på dem.



Äntligen bio!

Det blev en liten tur till IKEA och lite efterlängtade köttbullar och delikatobollar! Sedan lite shopping och gratisläsande av tidningar på Starbucks. Vi köpte också hysteriskt mycket böcker på Borders..

Nu dags för middag och Avatar 3D. Förra gången vi skulle se filmen så blev jag sjuk. Nu jäklar ska det ätas popcorn.


Kuala Lumpur

Nu är vi landade och utvilade på hotellrummet i Kuala Lumpur! Idag blir det en tur till IKEA sedan ska vi shoppa lite i det enorma shoppingcentret Suria KLCC. Hotellet ligger precis mitt i centrum, perfekt.

Riktigt skönt med lite stadsluft och moln.


Men solnedgångarna vid stranden var inte helt fel..

Last day

Sista dagen här i paradiset. Jag skulle gärna stanna någon dag till, men det ska bli kul att åka till Kuala Lumpur. Vi har haft det otroligt härligt här på Langkawi och G skulle nog helst slippa åka tillbaka till Linshu. Jag åker iallafall inte tillbaka fören den 7 Mars. Härligt.

Idag blir det några timmar på stranden innan flyget går vid 18.





Mangrove


Idag hyrde vi en båt och åkte på en tur i geoparken. Vi fick se en jätteödla, apor och örnar på nära håll! Det var otroligt vackert. Imorgon flyger vi till Kuala Lumpur. Vill inte åka härifrån!

Bergstopp

Idag blir det först en tur upp tilll den högsta punkten på ön och sedan ska vi självklart till standen. Jag skulle gärna vara kvar här flera veckor till! Det är så otroligt härligt.


Lever en dröm

Ännu en perfekt dag i paradiset! Vi maxade vårt strandhäng och det blev inte middag fören vid 21. Underbart god mat på en italiensk restaurang. Sen mys i sängen med Deltävling 2 av Melodifestivalen. Eric Saade var ju bara för söt!


Plastklocka


Titta vilken söt klocka jag fick av G i Singapore. I rosa plast med hundar på, sekundvisaren är ett tickande ben.

Valentine's Day

Dagens plan är att åka till en strand som bara ligger någon mil bort som ska vara jättefin. Det är stranden som de spelade in "Anna och Kungen" på. Idag är det Alla Hjärtans Dag och Chinese New Year!


De här sötnosar stötte vi på igår. Ap-bebisar!

Alltid på min arm


Dessa armband har jag på mig varje dag. De påminner mig om min älskade familj! Från Dogeared, Humanity, One of a Kind och Marc Jacobs. Det lila tror jag kommer från Tjallamalla.

Solnedgång

http://publishme.se/1062209/imagehandler/?go=upload&mode=multi&cb=tinymce.plugins.ImageHandler.cb_map.id_body
Idag stannade vi på stranden tills solen gick ner och det var helt fantastiskt. Jag älskar att det är 28 grader i luften när klockan är 20 på kvällen. Underbart. Jag har min nya bikini på mig också.

Jag vill inte åka tillbaka till Kina!

Oh la la


Livet är inte helt fel just nu.

Plans

Idag ska vi åka och titta på ett vattenfall och sedan till stranden. Kartan är inte helt bra så vi får se var vi hamnar. Vi är nu utrustade med varsin ursnygg keps som det står Langkawi på. Läckert.

Katten är tillbaka på vår veranda. Det verkar som att jag drar till mig djur vart jag än är.


Botanic Gardens


Sista dagen i Singapore spenderade vi i deras underbara Botanic Garden. I alla små vattendrag och sjöar bodde det söta sköldpaddor. Parken var helt underbart fin. Varför har vi inget liknande i Linshu?

Paradise

Vi har haft en helt underbar dag på stranden och nu blir det middag på en indisk restaurang. Jag ville aldrig åka från stranden så vi kom tillbaka väldigt sent.. Det är verkligen helt underbart att vara här!

Jag har lyckats bränna mig på mina flipflops som låg i solen och min hårbotten är knallröd! Ska köpa en keps ikväll. G har bränt sig mer än mig dock.

Stranden

Nu har vi varit iväg och hyrt bil och ska snart åka iväg och titta lite. Tydligen måste vi se upp så vi inte kör över apor och buffalos. Undrar hur man råkar köra över en buffalo?!

På vår veranda bor det nu en katt som jag klappade i morse. Den krafsar på rutan och vill in..
Vi fick sällskap av ca 10 geckos när vi åt middag.

Impulsköp

Igår på flygplatsen slog jag till och köpte en ny kamera. Vår Canon har inte varit helt super och nu har vi haft den i 2 år och vi har tagit tusentals bilder med den. Jag köpte en Lumix som har Leica-optik. Den är riktigt riktigt bra, ett mellanting mellan digitalkamera och systemkamera. Kärlek.


Framme på Langkawi!




Imorse landade vi här på Langkawi! Och det är helt underbart. Det är otroligt vackert och otroligt varmt. Vårt rum var inte klart när vi kom, men vi blev bjudna på frukost och sen fick vi vårt rum. Vi har legat på stranden hela dagen. Lunch åt vi på strandrestaurangen på sista bilden, helt underbart.

Jag brände mig på en manet.

Next destination

Nu har vi kommit till Kuala Lumpur. Sjalvklart blev vart plan forsenat, vi missade ett tag och hotellet ar ursunkigt. Men vi har borjat lara oss att det aldrig gar bra nar vi reser.

Dags for sangen for taxin kommer 5.20 imorgon, tillbaka till flygplatsen. Langkawi nasta!

Last day in Singapore

Idag är sista dagen här i Singapore! Känns som vi har hunnit med det mesta, men det är klart att vi gärna skulle vara här längre. Idag tror jag att vi ska åka till Botanic Gardens och sedan ligga vid poolen.

Night Safari igår var jättemysigt! Inte riktigt så fantastiskt som jag trodde att det skulle vara, men kul att se iallafall.


Igår i Clarke Quay.

Night Safari!

Ikväll blir det Night Safari och vi ska snart börja åka dit. Nu på eftermiddagen har vi tagit det lite lugnt vid poolen eftersom jag inte mått speciellt bra. Jag har varit sjuk sen vi kom hit till Singapore.

Kappahl vår 2010


Jag brukar inte handla på Kappahl särskilt ofta, men dessa två plagg skulle jag gärna ha i min garderob! Jeansskjortan ser helt underbar ut.

Vårt fina hotell!






Såhär mysigt bor vi här på Sentosa Island. Aporna är sjukt söta. Nu måste vi springa till shuttle-bussen! Idag blir det lite promenad vid kanalen och sedan poolhäng.

Iväg på Avatar

Nu har vi bara landat lite kort på hotellet och hunnit ligga vid poolen några minuter. Snart iväg för att se Avatar och äta middag! Det är otroligt otroligt varmt..


Dagens drömoutfit!


Jag skulle gärna ha på mig det här en kväll på stan här i värmen. Blus Elizabeth and James, skor Emilio Pucci, armband Frey Wille, shorts American Eagle, väska Proenza Schouler och halsband Fred Flare.

Apor!!

Direkt efter att vi hade checkat in på det nya hotellet tog vi ett dopp vid stranden. Vattnet var över 26 grader. Vi såg massor av apor som lekte i träden och hoppade i dammarna på hotellet.

Nu ska vi in till ett stort köpcentrum och gå i affärer i några timmar. Affärerna stänger 23!


Varmt..

Det ar valdigt varmt har. Ca 35 grader i skuggan och 30 grader i vattnet. Idag har vi varit ute pa Sentosa Island och ska snart tillbaka igen. Vi var inte nojda med vart forsta hotell sa nu har vi bokat Shangri-La resort pa Sentosa Island istallt. Ikvall ska vi nog ga och se Avatar!

Shoes from H&M


Dessa två paren skor från H&M skulle jag gärna beställa hem. Jag älskar att H&Ms skor är så otroligt billiga. De rosa är helt underbara!

Missat plan

Nu sitter vi pa Tianjin airport och har missat vart flyg till Kuala Lumpur. Vi landade 10.30 i Beijing och det ar 2 timmar till Tianjin, men eftersom Kina ar som det ar lyckades vi anda missa vart plan kl 15.50. Planet stod vid gaten nar vi kom springandes men vi fick inte ga pa..

Nu haller G pa och kopa nya biljetter. Troligen aker vi direkt till Singapore fran Beijing kl 23.30 idag till en kostnad av 6000 kr. Sedan sa har vi ju forlorat X antal tusen eftersom vi missade vart plan idag och missar vart plan till Singapore imorgon. Sjalvklart kan vi inte boka av hotellet for inatt heller. Fantastiskt. Tur att G tjanar sa mycket som han gor.

Da ar det bara for oss att ta oss tillbaka hela vagen till Beijing nu da.

Night Safari

Hela kvällen har jag sprungit runt och packat och städat och fixat medans G suttit i sängen och undrat vad han ska göra. När man packar är männen mest i vägen. Han fick hänga tvätten.

Jag har hittat otroligt mycket saker jag vill göra när vi är i Singapore. Victoria's Secrets butiken är ett stort måste. Även Forever21 och ett besök på Hooters. Singapore Zoo och Night Safari är det allra viktigaste! Night Safari verkar riktigt tufft. Det är ettt zoo som är öppet mellan 19.30 och midnatt så man får se hur djuren beter sig på natten.


Bästa flygoutfiten!


Detta skulle jag gärna ha på mig/med mig imorgon när vi ska resa hela dagen! Ansiktskräm Philosphy, velourtröja Juicy Couture, cashmerebyxor Juicy Couture, UGGs, läppglas Duwop, halsband Dogeared, väska Mulberry, cashmeremask Arlotta och en stor latte med grädde från Starbucks! Med detta och en bra bok är flighten räddad.

Mode i Kina 2010


Dessa kvinnor stötte vi på i Rizhao. Ja, de är ute och går i fodrade pyjamasar och tofflor. Ingen reagerade på detta utom vi, måste vara en vanlig klädstil här i Kina. Mycket lustigt.

Resplanen

Sista dagen innan Malaysia! Woho! Hotell för de första 10 dagarna och alla flygresor är nu bokade. Äntligen kan jag ta det lugnt och bara njuta.

Resplanen för imorgon ser ut såhär 7.45 taxi till Linyi, 9.30 flyg till Beijing, taxi till Tianjin 2 timmar från Beijing, 15.50 flyg till Kuala Lumpur, landar 22.15. Sedan går flyget till Singapore vid 8.50 dagen efter. Det blir bara ca 8 timmar effektiv flygtid, men det tar över ett dygn för oss att komma till Singapore. Men det gör inget för det kommer bli så himla underbart.


Strul

Internet har inte fungerat på hela dagen! Vilket betyder att jag har fått städa, packa och plugga istället. Det var nog lika bra att det inte fungerade idag för jag har fått riktigt mycket gjort.

Jag är riktigt stolt över min packning inför resan. Jag tar endast med mig två klänningar, bikini och ett par ballerinaskor. Sen ska jag shoppa, shoppa, shoppa!

Net-A-Porter


Finfina sommarkläder från Net-A-Porter! Från vänster: Elizabeth&James, See by Chloé och Rick Owens.

2 månader i Kina

Idag är det 2 månader sedan vi lämnade Sverige. Första månaden gick otroligt långsamt och den andra månaden har gått ganska fort. Kina har inte imponerat på mig överhuvudtaget. För varje dag som går blir man mer och mer irriterad, arg och frustrerad. Kineser är, på riktigt, helt sinnesjuka.

2 månader i Kina har för mig resulterat i minus 6 kg. Vi försöker äta så mycket det bara går, men det är så få saker vi kan äta så det blir inte så mycket iallafall.





Singapore!

Nu har vi planerat om ännu en gång när det gäller vår resa. Vi har bestämt oss för att åka till Singapore de första dagarna innan Langkawi! Vi landar i Kuala Lumpur kl 22.15 på lördag och sedan tar vi det första planet till Singapore kl 6.05 på söndagen. I Singapore har nu den första Victorias Secret butiken utanför USA öppnats! Och de har Ben&Jerry. Bara det är anledning till att flyga dit.


Dagens drömoutfit!


Skulle gärna vilja slänga på mig det här och gå till Starbucks istället för att sitta här och plugga! Tröja Wildfox, väska Y3, solglasögon Ray-Ban, skor Converse, shorts H&M och klocka DKNY

Tra la la la

Jag skäms nästan att säga att vi inte har packat upp allt från Sverige än. Den sista väskan ska jag packa upp idag, annars är det nästan helt städat nu. Resten av dagen får bestå av plugg och packning inför Malaysia och Beijing/Xian. Bara två dagar kvar i Linshu!


Snart blir det sol och värme igen! Bilden är från när jag pluggade i USA.

Vårnyheter


Lindex har för en gångs skull lyckats riktigt bra med sina vårnyheter. Finns mycket på hemsidan som jag är sugen på, men detta är topp 3!

Change of plans

Flygen är nu ombokade och vi åker till Kuala Lumpur på lördag! Vi åker från Linshu på lördag kl 8.00 och landar i Kuala Lumpur kl 22.15. Sedan får vi 15 dagar i värmen. Lovely.

Nu är det stora projektet att hitta hotell för de första 4 dagarna. Denna gång tänkte vi ta ett bra hotell med pool på taket, men vi tänker skippa club room och frukost. Starbucks har ju faktiskt allting i frukostväg!


Jag måste nog ta tag i den där städningen nu..

Svenska Hollywoodfruar


Hur härlig är inte Maria Montazami? Jag hoppas att de snabbar på med nya avsnitt av Svenska Hollywoodfruar. Bästa underhållningen på svensk tv på många många år!

Maybe baby

Idag måste jag städa, städa, städa och packa. Spotify har slutat att fungera för mig så jag har ingen rolig musik som kan motivera mig. Men det ska nog gå bra, jag gillar ju att packa!

G kommer troligen kunna följa med mig till Malaysia redan på lördag. Kineserna som han handleder tar semester från söndag, så måndag och tisdag behövs han inte överdrivet mycket. Det betyder i sånna fall att vi kan vara borta över 2 veckor tillsammans! Då får vi först 4 dagar i Kuala Lumpur, sedan 7 dagar på Langkawi och sedan 4 dagar i Kuala Lumpur igen. Det vore helt underbart om det skulle fungera.


Slow night

Idag har varit en av de tråkigaste dagarna på länge, först var jag själv hela dagen och sen åkte G iväg på någon sorts middag som den kinesiska staten ordnar. Tydligen skulle det gå fort och han skulle snart vara tillbaka, nu har han varit borta i 4 timmar och jag ska gå och lägga mig. Good times.

Kvällen har bestått av några avsnitt Anna Ankas Jul. Älskar henne.
Nu blir det nog några kapitel i Eclipse innan jag somnar.


Shopping Rizhao

I lördags gick vi runt i affärer i Rizhao hela eftermiddagen. Utbudet var inte det bästa och det slutade med att G köpte en skjorta på Jack&Jones och jag köpte en tröja på ONLY (eller var det Vero Moda?!). Vi har verkligen försökt undvika just de affärerna, för det känns så tråkigt att köpa nåt som finns hemma.

Jack&Jones, ONLY och Vero Moda är jättelyxiga märken här i Kina och finns bara på de fina varuhusen!



Den är hallonröd med stora ärmar som det är knappar på. Älskar den!

Gasläcka?

Det luktar jättestarkt inne på vårt hotellrum, särskilt i hallen och i badrummet. Det luktar nästan lite gas? Undrar om det kan vara farligt? Lite rädd blir jag allt.

Monki


Dessa två vårnyheter från Monki skulle gärna få komma och bo hos mig. Älskar rött!

Plans

Måndag och sista veckan innan Malaysia! Idag måste jag städa, tvätta och packa. Jag måste tänka ordentligt med packningen eftersom jag först kommer vara i ett 30 gradigt Malaysia i 3 veckor, och sedan ett 10 gradigt Beijing i 10 dagar.

Måsten idag: tvätta, städa, söka CSN, lämna in en uppgift till Digitala Bilder.


RSS 2.0