Hong Kong

Vårt första intryck av Hong Kong är väldigt positivt! Alla vi har träffat har varit otroligt vänliga och vi blev uppgraderade på hotellet. Lagom varmt är det också, nu på kvällen har vi gått i långärmad t-shirt. Lovely.

Nu blir det senaste LOST och fetast, brie och ostchips. Oh, the luxuries of the western world.


Shenzen!

Nu har vi landat i Shenzen! Vi gick upp klockan 5.40 i morse och trodde knappt vi skulle hinna med planet, tills chauffören började köra i 170 km/h. Underbart för mig som är livrädd för bilar.

Vi har tagit en liten paus på Starbucks innan vi börjar bege oss mot HongKong. Några timmar till måste vi åka taxi och tåg innan vi är framme. Men det är varmt och skönt!

A new piece of furniture


Efter mycket slit, tårar och uppgivenhet har vi nu äntligen fått en soffa. Den är inte vacker och inte skön men det är en soffa. Efter 4 månaders sängliggande så har jag äntligen någon annanstans att sitta. Hallelujah!

Kuddarna är i sammet med silverglitter och volanger på. Oh yeah.

Viktig film!


Se den här och tänk efter innan ni köper någonting. Man ska alltid sätta djuren och naturen före sig själv! Filmen är gjord av Greenpeace.

Have a cupcake


Tänk den som ändå hade en cupcake. Wouldn't that be nice.

Back to work

Sorry att det inte blev några inlägg alls igår! Jag hade ingen inspiration och kände jag att det var lika bra att låta bloggen vila. G och jag gick en riktigt lång promenad igår på nästan två timmar och fick se riktigt fattiga, lantliga delar av Linshu. Det var intressant. Solen strålade och det var superskönt ute, perfekt söndag!

Idag ska det tydligen bli 17 grader så jag ska ta en riktigt lång promenad idag också. Men jag måste verkligen plugga också. Snart är det HongKong och då måste jag ha lämnat in den här jäkla uppgiften.


China

Jag hatar Kina. Jag hatar Kina. Jag hatar Kina.

Och just det, jag HATAR Kina.

Daddy



Har suttit och fixat lite i photoshop idag, mest bilder här från Kina. Blev väldigt nöjd med den här bilden på min pappa! Tyvärr blir kvalitén inte så bra här på bloggen.

Coffee-time!

Fredag och bara 5 dagar tills vi åker till HongKong! På förmiddagen idag fungerade inte internet så jag satt och läste igenom vår bok om Kina och skrev upp alla platser jag vill se. Det blev inte så många.

Nu ska jag plugga några timmar innan G kommer hem. Kaffe och Nalle Puhs citronrån blir det också.

Gina Tricot X3


Hur fin är inte den här blusen? Bara 199 kronor på Gina Tricot! Som hittat enligt mig. Perfekt att slänga på sig på stranden när man ska äta lunch.

Ni kallar er städerskor?

Vaknade som vanligt av skrikande kinesiska städerskor i korridoren och sedan var det inte helt enkelt att somna om när de började dammsuga. Jag hat för det här "hotellet" och landet ökar för varje dag.

Igår bad vi dem vid 12 att komma till vårt rum så vi kunde visa var de skulle städa. De har nämligen aldrig städat golvet i hallen och badrummet. Ni kan ju tänka er hur det ser ut efter 3 ½ månad. Där de väljer att städa lämnar de efter sig långa svarta hårstrån. Ofta ser det smutsigare ut efteråt. Självklart kom det ingen på hela dagen och på kvällen undvek de oss.

Om jag hade varit hemma hade jag gärna städat själv, men det tycker jag inte att jag ska behöva när jag bor på ett så kallat hotell.


Det här är för några veckor sedan, nu är det för äckligt för att ta kort på.

Abercrombie & Fitch


Hur fina är inte de här skjortorna? Jag älskar flanell-looken! Abercrombie knows their stuff säger jag bara.

Study hard

Jag känner mig sjukt duktig för jag har pluggat flera timmar idag. Hitills har jag kommit igenom 1/5 av kurslitteraturen och är snart klart med en uppgift som ska lämnas in. Måste hinna med 2 uppgifter innan vi åker iväg till Hongkong!

Nu: promenad med Stieg Larsson i öronen.


Åh vad jag saknar Malaysia!


Inspiration!




De här härliga bilderna hittade jag på fantastiska My Parents Were Awesome. Jag får alltid massor av inspiration när jag går in där.

Fix i Photoshop

Hela dagen har jag läst kurslitteratur och pillat i Photoshop. Fantastiskt kul har det varit! Speciellt bra är jag inte men det är riktigt kul att hålla på med. Har lyckats göra några enklare fixningar av bilder som jag kan visa upp. Kan inte komma ihåg när jag pluggade så här många timmar senast. G är mycket imponerad av mina nya kunskaper.

Innan

Efter

Innan

Efter

Study time

Att ta sovmorgon har blivit lite av en tradition här i Kina, men nu ska det bli ändring på det. Förmiddagarna ska innehålla några pluggtimmar från och med nu! Det räcker med att jag har slösat bort nästan 4 månader.

Mitt svartvinbärsté är redo och nu jäklar ska det pluggas.


Eftersom få saker säljs paketerat så finns det mycket att fotografera i macro här.

The love of shoes


De här underbara nyheterna från www.shopbop.com skulle gärna få hamna i min garderob. Kanske blir det ett HongKong-köp? Från vänster Jeffrey Campbell, House of Harlow och Giuseppe Zanotti.

Spring is in the air

God morgon. Och vad ska jag hitta på idag är frågan? Det blir några timmar plugg för mig och sedan mys med Gossip Girl. Utanför fönstret är det grått, blåsigt, kallt och inte speciellt lockande. Men en liten promenad blir det nog iallafall, jag måste ju få lyssna lite på min ljudbok!


Det är riktigt härligt att våren är här.

Babian

Back in Linshu. Och det luktar apa. Varför luktar kineser och allting runt dem så otroligt äckligt?

Starbucks for breakfast




Vårt flyg går härifrån om några timmar och vi ska försöka hinna med Starbucks och kolla lite på stan. Det har varit skönt att komma ifrån Linshu, men det hade gärna fått gå lite bättre för oss här i Xian.

Trouble trouble

Jag önskar verkligen att jag kunde säga att vi hade en underbar och bekymmersfri dag.. Men nej. Hela dagen har bara varit problem efter problem. Jag är riktigt glad att jag inte tog mina föräldrar hit! Xian är en kaotisk stad med sinnesjuka innvånare.

Woho! Terracotta-Armén!

Äntligen dags för Terracotta-Armén! Jag drömde att vi hade försovit oss till klockan 17 och det var försent att åka.. Eftersom vi bara är här idag och imorgon till klockan 12 så var det en jobbig dröm. Tur att klockan bara är 8.30!


Äntligen i Xian

Efter mycket strul så har vi nu iallafall kommit till Xian. Vårt flyg var 2 timmar försenat från Linyi så vi landade inte fören 21.30. Taxin till terracotta-armén är bokad till 8.30 så nu ska vi kolla lite på 7th heaven och sedan sova.

Vi var nyss ute på en liten promenad och det är fortfarande över 20 grader i luften. Helt underbart.

A plane to Xian

Idag åker vi iväg på en liten tripp till Xian. Tyvärr går flyget tillbaka redan vid 12.30 på söndag så det blir bara 1 ½ dag. Men bättre det än ingenting! Den största anledningen till att vi åker är självklart Terracotta-Armén. Sen får vi se vad vi hittar på. Det blir säkert något tempel också. En restaurang som det stod om i New York Times ska också besökas. Det ska bli hur kul som helst!




Bye bye Linshu.

Sommarvärme!

Precis tillbaka från en lång powerwalk i solen. Idag har det varit riktig högsommar-värme här! En bra bit över 20 grader och jag hade lätt kunnat gå ut i t-shirt och shorts. Det var otroligt skönt! De galna kineserna hade dock fortfarande dunjacka, mössa, vantar och halsduk. Jag förstår mig verkligen inte på dem. Jag njöt iallafall av värmen.

Nu dags för packning och dusch.



Vårnyheter!


Jag älskar Net-A-Porter! De säljer helt fantastiska saker. De här 3 plaggen är mina favoriter just nu. Från vänster Citizen of Humanity, Kimberly Ovitz och Tucker. Jag vill verkligen ha t-shirten med hästen! Så himla fin.

Provsmakning av Chips

Vi kände oss otroligt uttråkade idag så jag kom på den bra idén att vi skulle testa de galna chipssorterna de har här i Kina. Med hem från affären fick vi 16 olika sorter för 33 kronor.

Lime, gurka, hot&spicy, coffee&caramel och tomat
är några av de vi ska testa. Återkommer imorgon med vad vi egentligen tyckte!


In the mood for Starbucks

Efter min kalla promenad blev jag riktigt sugen på kaffe. En riktig Starbucks-latte skulle jag allra helst vilja ha, men en snabbkaffe i Starbucks-koppen funkar det med. Man tager vad man haver.

Nu: läsa bloggar, skriva blogginlägg och planera Xian-resan


Laowai on the move

Nu ska jag snart ge mig ut på en powerwalk. Jag har insett att jag går snabbare, längre och mer koncentrerat om jag har en ljudbok i öronen istället för musik. Jag blir så insatt i boken att jag bara promenerar på. Otroligt praktiskt.

Annars blir jag lätt irriterad under mina promenader här eftersom det är så många som tittar, tar kort och skriker saker efter mig. Men med ljudboken i öronen så finns i resten av världen. Just nu lyssnar jag på  den otroligt bra boken Luftslottet som sprängdes av Stieg Larsson.


Slow day

Efter flera nätter med dålig sömn så har jag idag varit helt slut. Därför unnade jag mig en dag med tidningar, té och bloggläsande utan plugg. Förhoppningsvis har jag mer energi imorgon!

När G kom hem från jobbet gick vi iväg för att köpa ett kylskåp. Till vår besvikelse var alla affärer stängda när vi kom fram! Flickorna i kassan på en butik ljög och sa att butiken stänger klockan 17. Hur kan vi då ha varit där efter 19 i förrgår? Kina är inte riktigt som resten av världen.

Kvällen räddades av McDonalds framför Lord of the Rings.


Idag har vi saknat Australien och Nya Zealand något otroligt.

Filmåret 2010

Hur mycket grymma filmer har vi inte att se fram emot i år? 2010 är ett superbra filmår! De har filmerna längtar jag särskilt mycket till.

New York I love You, Sex and the City 2, Flickan från Ovan, Shrek - Sista Kapitlet, Leap Year, Eclipse, Harry Potter and the Deathly Hallows pt 1 och Narnia 3.

It's the Backstreet BEARS!


Hur klockren är inte den här t-shirten?! Jag blev alldeles till mig när jag såg den i Singapore. Självklart var jag ett hysteriskt Backstreet Boys fan förr i tiden. Ikväll har de konsert i Beijing och jag är otroligt otroligt sugen på att gå. Men att gå på konsert själv är inte att tänka på.

Oh holy moly

G köpte en micro idag. Som vi har längtat efter popcorn. Vi poppade två påsar bara för att fira. Två påsar vi hade kvar sedan vår popcorn-smakning i Qingdao för några veckor sedan. Sweet and Butter och Sweet and Creamy. Den första påsen tömde jag ett halvt saltkar i och den andra var totalt oätlig.

Vi firade våran micro med glass istället.
Ja, ni läser rätt. GLASS! Vår matbutik har numera en glassfrys med diverse GB-glassar. Den står bredvid den nya hyllan imported food där vi kan hitta danska småkakor och pasta. Jäklar vad vi skakar om lilla Linshu.


It's the China-Edition. Man får gissa sig fram lite sådär.

Fynd från Kappahl


Om man letar riktigt noga på kedjorna kan man hitta riktigt fina fynd! Det här är mina två favoriter från Kappahl just nu. Tröjan ser ut som en riktigt underbar mys-på-landet tröja. Perfekt för kalla sommarkvällar.

Pinsamt Sverige

Okej så vi satt uppe till över 2 i natt och streamade Melodifestivalen bara för att lägga oss tjuriga och jättebesvikna. Totalt ovärt.

Hur kunde ni rösta fram Anna Bergendahl som vinnare? Jag har börjat tycka att hennes låt är ganska fin, men hennes framträdande var tråkigt och hon sjöng falskt i finalen. Ingen av de internationella jurygrupperna gav henne höga poäng vilket borde betyda fiasko i Eurovision Song Contest. Jag tror inte ens vi kommer med i finalen i år.

Darin eller Eric Saade borde ni röstat fram som vinnare. Inte oh-jag-är-så-cool-i-röda-Converse-Anna.


Dagens drömoutfit!


Åh, det här skulle jag gärna ha på mig idag. Dock är det totalt slöseri på en bra outfit att ha snygga kläder här i Linshu. Trust me.

Jeans 7 for all mankind, linne Aubin&Wills, tröja Juicy Couture, sandaler Giuseppe Zanotti, halsband Disney Couture och väska See by Chloé.

Äntligen Mello!

Äntligen kan vi se på finalen av Melodifestivalen! Vi lyckas streama från SVT Play. Underbart. Vi blir nog uppe några timmar inatt.

Oh, so happy indeed


Den här underbara boken hittade vi i Kuala Lumpur. Oj vad barnen måste bli glada av att måla i den här. Bara man tittar på den här målarboken blir man ju glad!

It's the HAPPY Colouring book. Med frukter som ser ut som och är arrangerade som ett manligt könsorgan?!

H&M home summer 2010



Jag älskar H&M Home. Nu kan man klicka hem en del riktigt fina guldkorn från sommar kollektionen. Påslakansetet med blommorna skulle passa perfekt i mitt rosa rum på landet.

Monday

Dagens plan är att plugga några timmar, tvätta, packa och ta en riktigt lång promenad med Luftslottet som sprängdes i öronen. Helst skulle jag vilja ta en fika på stan med bästa Ellen eller Lotta och sedan åka hem till mamma och laga mat. Oh, dreams.


Jag saknar semester! I helgen blir det en liten tripp till Xian, mer om det sen.

Liberty for Target


Jag älskar Liberty of Londons nya kollektion för Target. Helt underbar. De rosa kopparna och spargrisen är mina absoluta favoriter. Som tur är finns de i webshoppen. Klick klick.

Storslagna planer

Igår låg vi uppe och kollade på töntiga filmer till 2 så idag blev det en lång sovmorgon. Nu när klockan börjar närma sig 13 så är vi redo att gå ut i regnet.

Dagens uppgift är att hitta ett litet kylskåp
som vi kan ha på rummet. Det enda kylskåpet som finns till vårt förfogande ligger i en annan byggnad. Och dit orkar man inte springa.


Sugna på lite frukost? Det är mat som säljs i de där burkarna..

Fina under


Åh, lite våriga underkläder vore inte helt fel. Dessa rosa från H&M är otroligt söta.

Kan inte H&M öppna en liten liten liten butik här i Linshu? Jag lovar - den kan gå runt bara på mig.

With my honey

Vi fick vänta över två timmar på en bil och chaufför för att ta oss till Linyi. Bilen som de andra tog var tydligen full så där fick vi inte plats. Väldigt lägligt.

Det har varit en ganska mysig dag iallafall med pizza, långpromenad och nu spelar vi lite spel. Alltid mysigt att vara med min G.


A long way from home

Efter en fantastiskt morgon där vi vaknade av diverse vidrigheter så ska vi snart åka in till Linyi. Men helst av allt skulle vi nog packa våra väskor och köpa två one-way-tickets till Stockholm. Kina och de pinsamma arbets- och bostadsförhållandena börjar förstöra oss totalt.

Undrar när vi får flytta till det där 5-stjärniga hotellet med frukostbuffé som vi blev lovade innan vi åkte ner?


Och såhär såg köket ut i en av lägenheterna de så vänligt visade oss. Ett jävla skämt.

Rain Outfit


Det står att det ska bli regn på söndag. I Stockholm kan jag tycka att det är ganska så trevligt när det regnar. Man kan sitta inne och dricka té och äta bullar. Här blir allting bara ännu mer grått och deprimerande. Då behövs en glad outfit som denna!

Trenchcoat Burberry, tröja Acne, jeans J Brand, gummistövlar Hunter, paraply Dorothy Perkins och halsband Disney Couture.

Längtar längtar!


Åh vad jag längtar tills G och jag ska köpa vår egna lägenhet i Stockholm! Att inreda en ny lägenhet är helt underbart kul. Möblerna i vår nuvarande lägenhet ska vi sälja och så ska vi köpa nytt. Kärlek.

Om någon vill ge oss en vindsvåning på Södermalm/Vasastan med bastu och takterass så är det helt okej.

What to do?

Idag är noll-inspirations-dag. Jag känner bara för att läsa tidningar och dricka té resten av dagen. Har en hel hög med amerikanska och svenska tidningar som bara väntar på mig.

Nu ska jag iväg till kvartersbutiken och köpa lunchmat. Det blir nog en god sallad med kikärtor, pasta, majs, gurka, paprika, kokt ägg och annat gott. Vi släpade hem 10 kg konserver från Beijing. Jag gillar't.


Och här gör jag lite reklam för det college jag gick på i USA..

Melodifestivalen 2010



Hur röstar ni egentligen Sverige? Det här är inte okej. Inte kan ni väl seriöst tycka att Anna Bergendahl är värd att vinna och därefter Salem Al Fakir och Darin?!

Enligt mig är Eric Saade den självklara vinnaren, sedan Timoteij och Darin. Jag tycker att Anna Bergendahl har det sämsta bidraget i finalen.

Tur att det bara är drygt 23 000 personer som har röstat på Aftonbladet.

Chinglish

Idag fick jag mail från en lärare på skolan jag hade kontakt med här i Linshu. Han ville att jag skulle komma och träffa eleverna nu när det blivit lite varmare. Jag svarade och skrev att jag tyvärr snart kommer flytta tillbaka till Sverige och att det därför inte hinns med.

Han skrev då denna underbara mening till mig: Sorry to miss the chance to work together to share the happy life.

Detta är skrivet av en lärare i engelska här i Linshu. Fantastiskt.

The Devil in China


Hur rolig är inte den här nyheten?! Självklart så är det i Kina också. Horn i pannan, kan vara det roligaste jag läst på länge.

Artikeln finns här http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article6747422.ab

Vårkänslor

Vad sägs om strålande sol och 15 grader?! Tror nog allt att ni skulle vilja byta väder med mig iallafall!

Förmiddagen blir städa, städa, städa och sedan laga mat till G. Eftermiddagen blir mycket plugg och en riktigt lång promenad i solen med positivt-tänkande-pepp i ipoden. När G kommer hem ska vi ut och kolla på några lägenheter här i Linshu. Förhoppningsvis får vi flytta från hotellrummet till helgen!


Såhär rörigt har vi nog aldrig haft det.. Men ingen av oss känner någon motivation att städa eftersom vi inte vill göra det här till vårt hem.

I'm mad as a hatter


Det råder Alice in Wonderland hysteri i hela världen känns det som. Alla kedjor och märken har kläder/väskor/smycken med Alice-tema. Såhär skulle jag kombinera det. Jag älskar ringen!

T-shirt Junkfood, skor Converse, shorts American Eagle, väska Proenza Schouler och ring Love Hearts and Crosses.

Linshu my love





Visst blir ni lite sugna på att flytta hit?

Promenaden var superhärlig, härligt med strålande sol och över 10 grader! Nu blir det powerbar och te framför 16 and pregnant på MTV. Älskar sunk-tv.

Soleil

Idag är det strålande sol och runt 10 grader ute! Helt underbart är det om man bortser från avgaserna, smogen och betongen. Jag ska nog ladda ipoden och ta en lång promenad.

Kanske tar med kameran också så kan ni få se hur min underbara by ser ut.

I climbed the great wall


Vad tycker ni om min 10 kronors t-shirt från den kinesiska muren? Jag tycker den är grym. G och jag köpte likadana.

House of Harlow


Just nu är jag väldigt sugen på dessa två ringar från Nicole Richies märke House of Harlow. I like.

You gotta love it

Eftermiddagsfikat består av dåligt nescafé in min Starbuckskopp, dillchips och skumkantareller. IKEA kan nog vara det bästa stället på hela jorden.

Bara för att låtsas att jag är nyttig äter jag även solrosfrön och ett äpple.


Älsklingen!


Det finns en sak jag saknar mer än någonting och det är min älskade fina underbara vovve. Åh, vad jag vill krama på Tilda nu.

Budgetfynd!


En riktigt härlig våroutfit skulle jag gärna sätta på mig nu. Om det blir 15-20 grader i veckan slipper jag iallafall jackan! Allt är från Forever 21.

Sol och 20 grader!


Såhär ser väderprognosen ut för veckan som kommer här i Linyi. Det ser helt okej ut eller vad tycker ni? Onsdag till lördag ser riktigt härligt ut! 18 grader, sol och vindstilla, i mitten av mars. Lovely.

Kärlek är Dillchips

Eftermiddagen spenderades på IKEA med en miljard kineser och nu är vi tillbaka i trygga lilla smutsiga Linshu. Nu ska vi äta nyponsoppa, dillchips och digestivekex framför senaste LOST.

Men helst av allt vill vi nog ha tillbaka mamma och pappa här!

Sista dagen i Beijing



Idag åker mamma och pappa hem till Sverige. Jag och G är lite ledsna, helst skulle vi nog vilja följa med dem och slippa Linshu för all evighet. Det blir drygt 3 veckor i misär sen åker vi till HongKong med Gs föräldrar.

Nya skor!


Det har inte blivit så mycket shopping hitills men ett par rosa Converse har iallafall kommit med hem.

Suite life

Time flies här i Beijing. Bara 4 dagar kvar med mamma och pappa! Sorgligt. Men sen är det bara 3 veckor tills vi åker 10 dagar till Hong Kong. Lovely med semester.

Idag har vi varit i Lama templet som var underbart vackert och sen en runda på marknaden som var proppad med svenskar. Något jag inte var överförtjust i.

Uppgraderade till svit har vi lyckats bli också!


The forbidden city

Livet flyter på här i Beijing. Riktigt skönt att slippa Linshu och få äta ordentlig och god mat.

Idag blev det Förbjudna Staden och middag på italiensk restaurang.



2 x H&M


Två underbara vårnyheter från H&M!

Pandor!

Vi gör så mycket saker här i Beijing så jag hinner inte blogga.

Idag är sista dagen G är här, han måste tillbaka och jobba 3 dagar. Men sen kommer han tillbaka till oss!

Nu ska vi byta hotell till Asia Hotel i ett annat distrikt.


Igår var vi på sorgliga sorgliga Beijing Zoo. Pandorna var dock underbara!

RSS 2.0